Наскоро се запалих по плетенето на една кука. Отдавна имах желание да се науча, но все не сварвах баба ми да ми покаже. Преди една-две седмици обаче я хванах и й казах „Бабо, учи ме да плета като теб.“ Е, нейното ниво едва ли ще стигна скоро, но малко по-малко научавам нови начини и техники в плетенето на една кука.
По-големият проект, който съм започнала, е за едно шарено одеало. Плетат се отделни цветни квадратчета и се съединяват в едно. Този проект започнах с цел да свикна с най-простите техники за плетене на една кука и да се чувствам комфортно, докато го правя. Предполагам, че ще отнеме повече време, тъй като идеята е нито една от преждите в отделните квадрати на одеалото, да не се повтаря, а моята база засега не е особено богата.
Тази вечер реших да изплета нещо различно, което хем да е за новобранци, хем да е интересно и полезно. Направих ето този книгоразделител:

Crochet circle Bookmark

В общи линии това са четири magic ring-a на английски (защото не знам как е името на български), които са захванати заедно. Няма да се пробвам да обяснявам по-подробно, защото още не съм достатъчно добра в обясненията. Затова ще ви дам директен линк към инструкциите на английски. Надявам се да си прекарате чудесно, изобретявайки своя собствен книгоразделител! А ето и линка към инструкциите: https://www.ollieandbella.co.uk/circle-bookmark


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *