Последните няколко месеца съм страшно заета с фрийлансърски проекти и се очертава да бъде така поне до края на ноември. Въпреки това обаче не забравям да творя. Иначе бих полудяла.

Може би някои от вас знаят, че хобитата ми са много и разнообразни. Те са нещата, които ме карат да се чувствам истински жива. Не мога да опиша чувството да вземеш в ръцете си базови материали и след няколко часа упорит труд да имаш пред себе си уникална играчка, предмет, дреха, бижу… Освен това, ръчната изработка на одеала, гоблени, бижута, дрехи, картички и т.н. се препоръчва горещо от психолозите. Помага на ума да се отпусне и служи като превенция и лек срещу депресивни състояния. Особено важно е за хората със стресови професии като моята да имат хобита, които да ги разтоварват и да им помагат да изпуснат напрежението.

Днес ще ви разкажа върху какво работих през изминалия месец, какво успях да завърша и какво ново предстои.

Снежни човеци от коркови тапи

Снежни човеци от коркови тапи

Може и да ви се струва рано за Коледа, но на мен ми е любимият празник и винаги се забавлявам, когато творя нещо коледно. Така беше и с тези коркови тапи, които бързо се превърнаха във снежни човеци. 

Оригиналната идея е на RedTedArt.com и подробни инструкции можете да намерите тук. Към статията има и видео урок, който лесно може да проследите стъпка по стъпка. Снежните човеци изглеждат превъзходно и смятам да подаря по един на приятелите са, като добавка към коледните им подаръци.

Перлен сет бижута

Перлен сет бижута
Перлен сет бижута

След снежните човеци реших, че е време да завърша нещо, което беше започнато отдавна. Гривничките, които виждате на горната снимка са от юли месец. Огърлицата пък е чисто нова. Едната от гривните е с еластична корда, а другата е нанизана върху панедлка, която се връзва. Огърлицата също е на еластична корда. Не бях твърде убедена, че това е удачно решение за огърлица, тъй като може би ще се заплита в косата на притежателката си. Получи се добре обаче и при мен пробването мина безпроблемно. Но за бъдещи проекти най-вероятно ще ползвам закопчалка.

Идеята за перления сет си беше моя, тъй като от доста време имах тези красиви перли, на които ми беше трудно да устоя. Въпреки че не нося твърде много и твърде често бижута, все пак ми беше интересно да видя какво би  могло да се получи от тях. И тъй като съм силна привърженичка на минимализма – това е финалният резултат.

Картичка за рожден ден 

Картичка за рожден ден

Честно казано това не е любимият ми проект, въпреки че му отделих доста време. В главата ми изглеждаше доста по-добре, отколкото се получи в крайна сметка. С картичките засега обаче съм доста начинаеща, затова все пак  ще се престраша да го публикувам тук.

Една от най-добрите ми приятелки беше рожденичка този месец и реших да запретна ръкави и сама да й изработя интересна картичка.

Първоначалната идея беше звездичките, които са вътре в бурканчето, да се движат. Само че в суматохата забравих, пък и успях да размажа водните бои, които бяха отдолу, та се наложе да замажа с грунд (или gesso) и те се залепиха.

Основата на картичката е обикновен картон с тънък слой gesso. В последствие се оказа, че нямаше нужда от gesso-то, но ми се искаше да ползвам водни бои, а то се слага, за да не попиват боите в хартията и да загубят яркостта и силата си. В крайна сметка почти не се вижда, че е имало водни бои. Бурканчето е от бирен картон и е закупено от Crafetaria. За залепване използвам обикновен пистолет за горещо лепило (силиконов). Котето също е от скрапбук сет, закупен от Crafetaria. А пък звездичките всъщност са декорация за нокти, която не беше никак скъпа, но не помня откъде си бях купила. Има ги на доста места в най-различни форми и цветове. Цветните хартии са част от оригами сет, закупен преди година от Orange Center.

Идеята, която не се вижда на снимката е между цветните хартии да се поставят парички (или пък ваучер за нещо). Така по-оригинален начин можем да поднесем паричен подарък на близък или приятел. Това, което не прецених, беше, че паричките са доста по-големи от цветните хартии и всъщност стърчаха леко грозно от картичката. Следващият път ще измеря правилно, преди да действам.

Освен това бурканчето така изглежда доста семпло. Добра идея е да се използват боички или маркери, за да се оцвети.

Хендмейд обици

Хендмейд обици
Хендмейд обици

Направих си няколко чифта. За всеки случай, а може пък и някой да поиска. Според мен се получиха добре. Харесва ми страшно много глитер мотива, а пък със сините не искам да се разделям никога.

Хелоуинско духче

Хелоуинско духче

Последният  завършен проект засега този месец е на Хелоуинска тематика. Няма как да пропусна – 31 октомври наближава. Може би обърнах малко  реда на коледните и хелоуинските празници, но се радвам, че все пак успях да го завърша.

Тук идеята е на RedHeart и всъщност включва цяла група духчета – 3 на брой + една тиква. Надявам се, че ще имам време да поработя и върху тях, преди да настъпи 31 октомври. Ако не – ще ви ги покажа догодина.

Проекти в прогрес

Разбира се, както със всичко в живота ми – винаги имам много започнати и незавършени неща. За щастие имам силна мотивация да ги завърша и работя върху тях, така че предстои да ги видите през следващите месеци.

Има и още един проект, върху който работя, но държа за момента да запазя в тайна. Нямам търпение обаче да го завърша и да ви го покажа в готов вид. 🙂 

Това е засега. Очаквайте скоро много нови идеи и крафтърски проекти. 🙂 Не спирайте да творите!


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *