И на мен както на вас често не ми остава време за тренировки. Ако имам време – намирам начин да се оправдая и да не отида до фитнеса точно днес. Няма да ви лъжа – от малка мразя спорта повече от всичко друго на света. Любимите на останалите часове по физическо за мен бяха ад и мъка. С всички сили се опитвах да се освободя от тях, стигайки до там да си поискам медицинска бележка, че не мога да присъствам в тези часове. Бях пълна отличничка с едва-едва закрепена четворка по физкултура.

С годините обаче осъзнах, че спортът е необходимо зло. До ден днешен мразя упражненията, става ми лошо само при мисълта, че все още не съм изпълнила дневната си тренировка. Но… професията на програмиста започна да го изисква. Заседнал начин на живот, часове наред пред компютъра, работа от вкъщи… Всичко това накуп доведе до невъзможност да заспивам вечер, защото гърба ме болеше ужасно.

Бях очудена как бързо внедряването на няколко упражнения в дневния ми график промени нещата.

Започнах с няколко предизвикателства, които намерих в Pinterest. Това всъщност са първите предизвикателства, които съм успявала да изпълня докрай. Колкото повече напредваха дните, толкова повече ги намразвах, но си казвах, че накрая ще бъда благодарна на себе си. Повторенията ставаха повече, но пък тялото ми осезаемо заякваше, защото изпълнението не беше толкова немислимо както през първите дни.

Предизвикателство – коремни преси

Можете да го намерите тук. Първите дни намирах това предизвикателство за прекалено лесно и постижимо. Служеше ми като сутришна загрявка преди работа. С напредването на времето обаче нещата се промениха. Понякога се случваше да го разделям на две части, за да мога да направя всички повторения в рамките на деня. Но успях.

Предизвикателство – фигура като пясъчен часовник

Можете да го намерите тук. Това предизвикателство го намразих от самото начало. Беше ми трудно и в първите дни си мислех, че никога няма да успея да се справя с последните. Само че както казах по-горе, тялото ми заякна и аз изкарах без проблем до 28-мия ден от предизвикателството. Хубавото тук е, че не тренирате всеки ден, а имате почивка през ден. Тялото използва този ден, за да се възстанови.

Загрявайте!

Важно е и тук да подчертаем, макар със сигурност да сте го чували безброй пъти – задължително е да се загрява, преди тренировка, за да се избегнат контузии на ставите и мускулите. По-долу ще намерите любимата ми 5-минутка разгрявка. Можете да я ползвате преди тренировка или сутрин след ставане от сън. Върши чудеса. Започвате да чувствате цялото си тяло променено.

Йога

Макар и да не обичам спорта съм голяма фенка на йогата. Йога упражненията са единствените, които правя с удоволствие. Тук е любимата ми програма, която използвам основно, когато имам болки в гърба, но имайки предвид професията ми, това е доста често.

Това е засега от мен. Надявам се, че съм ви помогнала да намерите нещо добро и за себе си. Не забравяйте да спортувате, дори и да мразите спорта. Тялото ви ще намери начин да ви се отблагодари! 🙂


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *