Когато ме питат кой е най-добрият ми приятел, отговорът на въпроса не е еднозначен. Аз самата определям себе си като личност с толкова много и разностранни интереси, че най-добрият ми приятел всъщност е сбор от хора.

Каква всъщност е дефиницията за най-добър приятел? Човек, към когото се обръщаш в труден момент? Човек, който те разсмива? Онзи, с когото излизате в събота вечер и си изкарвате толкова добре, че не помните как сте се прибрали? Или пък онзи, на когото звъниш след всяка малка случка в ежедневието си? Приятелят, с когото можете да говорите часове наред по телефона, а после не се чувате с месеци, но всичко е наред, защото знаете, че всеки има собствения си живот и все пак се обичате? Или пък този, който с мъдрите си съвети често те сваля на земята, но пък ти помага да погледнеш реалността в очите? Друг, който винаги се притича на помощ, когато трябва да се справиш с област, от която си нямаш понятие? Този, който се смее на шегите ти? Този, който подкрепя лудостите, които си на път да извършиш, защото това те превръща в човекът, който си? Кой е най-добрият ти приятел?

За мен най-добрият приятел са всички тези хора заедно. Те може би не винаги се разбират един с друг, понякога дори не се познават. Важното е, че в каквато и ситуация да изпадна, винаги ще се намери кой от тях да ме прегърне или да ми помогне с думи.


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *